Известие

Collapse
No announcement yet.

как се сваля панелчето на таблото за парното

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• как се сваля панелчето на таблото за парното

Здравейте колеги!!
    Искам да си сменя крушката или крушките на панелчето където са врътките на таблото за парното. Става въпрос за Алфа 155 с КЛИМАТИК.
    Преди време си смених чек панела, което беше много лесно.
    Но като се опитах да сваля и въпросното панелче, разбрах че ще видя зор !!!
    Някой правил ли е тази процедура?
    Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете!!!
    sigpicЕХ-alfa romeo 155 1.7t.s 8v с АГУ

При мен се сваля първо чек панела ,след това се виждат болчетата които държат горния панел!!Развиват се и те и това е...
    Това е за панела с копчетата (климатроника) Този с врътките незнам лично аз как е...
    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Благодаря, колега за идеята НО аз съм с климатик. Направих тази процедура - свалих чек панела .... после видях още две видии...... и си викам.."свалям ги и съм готов.... но .....уви.... Явно има някаква "тънкост" затова се надявам някой да ми помогне...

Comment

Тънкоста си е тая дето ти казва колегата. Сваляш "видийте" чанчиш се малко да измъкнеш панела от горните щипки /мисля ,че излизаха малко нагоре/ и после разкачаш жилата.
        0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
        Автогаз сервиз-
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Щом си с врътките - първо тях ги издърпай. Освен 2-те, за които ти пишат колегите, ще видиш още 2 малки под лявата и дясната връткалка . Ако не искаш да откараш 1 ден в студа навън - не разкачай никакви жила. Не е необходимо за смяна на въпросните крушки. Копчетата за климата и клапата не са ми ясни, как са - само с врътките е при мен. Възможно е да има малки неточности в написаното, но са незначителни - карам по спомени.
          75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
          155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
          FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
          Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Добре, но как се изкарват щипките? с натискане на ВЪТРЕ и НАГОРЕ ли? дане стане БЕЛЯ?????

Comment

Първоначално публикувано от mont78 Покажи съобщение
              Добре, но как се изкарват щипките? с натискане на ВЪТРЕ и НАГОРЕ ли? дане стане БЕЛЯ?????
              Остави сега щипките, прочети предишния пост на тренди първо Концентрирай се в/у ваденето на врътките
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Ако захващането на това табло с врътките е като на таблото с бутоните (на климатроника) , ето снимка на щипките, днес го свалях.
                Оппааа вече съм качил снимката в другата тема. Виж я там.
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=42636
                166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Смених си крушките!!! Благодаря ви СЪРДЕЧНО колеги!!!!!!!
                  П.С. Весело посрещане на НОВАТА ГОДИНА

Comment

Working...
                  X